Confidenţialitate

Control suplimentar la Spitalul Județean Tg. Mureș. Se verifică achiziția de biocide

Corpul de Control al ministrului Sănătăţii va face în luna iunie un nou control la Spitalul Judeţean Târgu Mureş. Suplimentar, va fi verificată și achiziția biocidelor, a pus purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Laurenţiu Colintineanu pentru News.ro.

“Controlul de la Spitalul de Urgenţă din Târgu Mureş era oricum conţinut în planul anual de control al Ministerului Sănătăţii. Controlul se va desfăşura în luna iunie”, a declarat Laurenţiu Colintineanu.

Achiziția de biocide este verificată în contextul dezinfectanților diluați livrați de Hexi Pharma în 152 de spitale din țară.

 

Ministerul Sănătăţii a publicat, joi, lista contractelor de achiziţii de biocide în anul 2015.

Potrivit documentelor, pe primul loc în topul firmelor care au furnizat dezinfectanți spitalelor se află compania Al-Carina, cu trei contracte în valoare totală de 10.036.644 lei. Cel mai mare dintre ele a fost încheiat, prin licitaţie deschisă, cu Spitalul Judeţean Târgu Mureş (10.012.068 lei).

Managerul unității medicale din Târgu-Mureş, Claudiu Puiac, a spus pentru News.ro că documentul are o valabilitate de 36 de luni.