Control OPC Constanța: O firmă le livra mâncare expirată pacienților din 3 spitale

Peste 100 de kilograme de carne de pui, biscuiţi şi făină expirate: iată ce au descoperit inspectorii OPC la o firmă din Constanța care aprovizionează cu mâncare 3 spitale mari – printre care și Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa.

Carnea era expirată de aproape 2 săptămâni, iar biscuiții de anul trecut – susține Protecția Consumatorului.

Joi,  comisarii vor decide ce măsuri iau împotriva firmei de catering.

 

Comisarii de la Protecția Consumatorului au făcut, miercuri după-amiază, un control la firma care livrează mâncare pentru bolnavii din 3 spitale din Constanța: Spitalul Judeţean de Urgenţă, Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Spitalul CFR.

Echipele au descoperit 500 de kilograme de făină, expirate din luna mai, peste o sută de kilograme de carne de pui, expirate la începutul lunii, dar și biscuiți cu termen de valabilitate 2016.

De asemenea, s-a descoperit că reprezentanții firmei au făcut gem în bucătăria proprie, fără reţetă, conţinut sau condiţii de păstrare.

Administratorul firmei nu era prezent în unitate în momentul controlului – motiv pentru care a fost invitat la sediul Protecției Consumatorului pentru a fi stabilită sancţiunea care va fi luată.

Reprezentanții Spitalului Județean Constanța urmează să decidă dacă reziliază contractul cu firma care le livrează mâncare pacienților.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS