Confidenţialitate

Control judiciar pe cauțiune pentru Adina Buzatu şi coinculpaţii din dosarul de evaziune fiscală

Stilista Adina Buzatu a fost plasată sub control judiciar pe cauțiune în urma audierilor maraton care au avut loc azi la Ploiești, la Parchetul Curții de Apel într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani.

Aceeași măsură preventivă a fost luată și pe numele celorlalte persoane implicate în această afacere ilegală care a prejudiciat statul cu aproape 40 de milioane de lei.

Adina Buzatu a părăsit sediul Parchetului de la Ploiești după cinci ore de audieri. Este liberă, dar mai săracă cu o aproape o sută de mii de euro, pentru că procurorii au cerut o garanție ca să nu solicite instanței mandat de arestare preventivă pe numele său.

În aceeași situație se află și ceilalți coinculpați, 25 la număr, cercetați și ei în continuare sub control judiciar pe cauțiune.

În total valoarea cauțiunii este de 13 milioane de lei, adică o treime din prejudiciul total.

 

 

Adina Buzatu a ajuns în fața anchetatorilor după ce s-ar fi implicat, alături de scriitorul Eugen Burada, dar și de un avocat din București, într-o inginerie financiară prin care a încercat să se eschiveze de la plata impozitelor, susțin procurorii ploieșteni.

Este acuzată acum de evaziune fiscală, dar anchetatorii spun că prin intermediul acestei afaceri în care au fost implicate zeci de societăți fantomă s-ar fi spălat sume importante de bani, de ordinul sutelor de milioane de lei.

Scriitorul Eugen Burada nu a fost deocamdată audiat, el anunțand prin intermediul avocatului că se află la Oradea și că urmează să vină de bunăvoie la parchet în orele următoare.