Controale sporite pe mai multe aeroporturi din străinătate pentru cei care merg spre SUA

Vor fi mai multe controale pe 11 aeroporturi din nouă țări.  Măsura a fost luată de către Departamentul pentru Securitate Internă din SUA.

Controalele autorităților americane pentru imigrație, vamă și protecție agricolă ar urma să aibă loc înaintea îmbarcării, nu la sosirea în SUA. Verificările ar reduce întârzierile și ar ajuta pasagerii să facă legătura la timp cu zboruri de pe teritoriul american.

Printre aeroportuirle vizate se află Malpensa și Fiumicino din Roma.

Lista aeroporturilor:

El Dorado din Bogota (Columbia), Ministro Pistarini din Buenos Aires (Argentina), Edinburg (Scoția, Regatul Unit), Keflavik (Islanda), Ciudad de Mexico (Mexic), Milano Malpensa și Fiumicino din Roma (Italia), Kansai din Osaka (Japonia), Galeao din Rio de Janeiro și Guarulhos din Sao Paolo (Brazilia), și Princess Juliana din St. Maarten (partea olandeză dintr-o insulă din Caraibe). Anual, de pe aceste aeroporturi ajung în SUA 10 milioane de pasageri.

Statele Unite au identificat în mai 2015 zece aeroporturi din nouă țări care ar putea participa la program. Pentru unul dintre ele, cel din Arlanda — Stockholm, SUA și Suedia au semnat un acord care permite aplicarea controalelor americane la îmbarcare începând din 2019.

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS