Confidenţialitate

Continuă protestul minerilor de la Lupeni

Aproximativ 100 de mineri de la Lupeni au rămas în mine de miercuri, deși li s-au dat asigurări că își vor primi salariile restante.

În fața minei s-au adunat zilnic oamenii din oraș, rudele celor din subteran și mineri de la Vulcan, din solidaritate cu ei.

De asemenea, lor li s-au alăturat lideri sindicali de la Termocentrala Mintia și de la Complexul Energetic Oltenia.

Protestul din subteran continuă chiar dacă, încă de vineri, liderii aflați la București alături de conducerea CEH, le- au transmis că a fost aprobată Ordonanța prin care urmează să fie plătiți. Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a precizat că salariații Complexului Energetic Hunedoara vor primi banii restanți până la mijlocul săptămânii.

La auzul acestei vești, minerii de la Livezeni au încetat protestul, dar cei de la Lupeni au spus că nu se opresc până nu își văd banii în conturi.

Pe parcursul protestului, mai mulți politicieni au venit la poarta minei, iar totul a culminat sâmbătă cu încercarea de a forța intrarea în mina Lupeni a senatoarei Diana Șoșoacă.

În fiecare zi, populația și minerii veniți la gura exploatării de la Lupeni au mărșăluit pe bulevardul principal din localitate cerând unitate și scandînd ”Minerii și Valea și-au pierdut răbdarea”.