Contestația DNA în cazul fostului deputat Sebastian Ghiță se va judeca mai devreme

Instanța Supremă a decis: contestația DNA privind ridicarea interdicției de părăsire a țării în cazul fostului deputat Sebastian Ghiță se va judeca mai devreme, adică pe 5 ianuarie, în loc de 30 de ianuarie cum era stabilit inițial.

Polițiștii au mers astăzi la locuința din Ploiești a lui Sebastian Ghiță pentru a-i aduce citația de la Instanța Supremă.

Fostul deputat este căutat de trei zile și dat în consemn la frontieră pentru că nu a respectat obligațiile din cadrul controlului judiciar.

La locuința din Ploiești a lui Sebastian Ghiță, polițiștii l-au găsit pe socrul acestuia – spun surse judiciare citate de agenția news.ro. Polițiștii i-au înmânat citația și i-au spus că ginerele lui trebuie să se prezinte la Instanța Supremă pe 5 ianuarie.Atunci se va judeca o contestație depusă de procurorii anticorupție, după ce Sebastian Ghiță a obținut, în primă instanța, ridicarea interdicției de a părăsi țara. Pentru că nu este vorba despre o decizie definitivă, acesta nu are voie să iasă din România fără încuviințarea procurorului.

Fostul deputat este căutat de miercuri, când era așteptat la DNA Ploiești, pentru noi audieri în dosarul de corupție privind vizita fostului premier britanic Tony Blair, în România, în 2012. Nu s-a prezentat la DNA, iar pe numele său, a fost emis un mandat de aducere. Polițiștii nu i-au dat de urmă, deși l-au căutat acasă și în alte locuri pe care acesta le frecventa.

Surse judiciare citate de news.ro spun că fostul parlamentar era supravegheat de către polițiști, iar ultima oară a fost văzut de echipajul de filaj, luni seara, pe DN 1. Pentru că circula cu viteză foarte mare, de peste 180 de kilometri pe oră, mașina care se ținea după el l-a pierdut.

Deoarece a încălcat obligațiile din cadrul controlului judiciar, Sebastian Ghiță este acum dat în consemn la frontieră. Ei riscă să piardă cauțiunea de 60 de milioane de lei, dacă în ianuarie, Instanța Supremă va decide înlocuirea controlului judiciar cu arestul la domiciliu sau arestarea preventivă.

Sebastian Ghiță este trimis în judecată în două dosare penale. El nu mai are imunitate parlamentară, deoarece partidul din care face parte nu a reușit să intre în Parlament.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS