Consum record de bere la Festivalul Oktoberfest din Munchen

În doar o săptămâna vizitatorii au băut nici mai mult nici mai puțin de 3,6 milioane de litri de bere – relatează Der Spiegel.

Efectul alcoolului nu a întârziat să apară – numărul celor care își pierd cunoștința sau copiii a crescut la rândul său.

Prima săptămâna a festivalului Oktoberfest s-a încheiat – statisticile arată că datorită vremii însorite anul acesta sunt mai mulți vizitatori….deci mult mai multă bere băută.

Aproximativ 3,6 milioane de litri s-au băut de la începutul festivalului.

În ritmul acesta, ediţia din acest an ar putea doborî recordul de anul trecut – când s-au băut aproximativ 7,5 milioane de litri.

Consecințele nu s-au lăsat așteptate – numărul persoanelor care își pierd cunoștința a crescut cu aproximativ 20 de procente – majoritatea având sub 30 de ani, potrivit Crucii Roșii.

Un alt efect al consumului de alcool – majoritatea își pierd copiii. Numărul celor găsiți și predați autorităților aproape s-a dublat anul acesta.

De asemenea, gărzile de securitate au confiscat peste 60 de mii de halbe de bere goale cu care vizitatorii încercau să plece acasă.

Festivalul Oktoberfest se încheie duminică, 7 octombrie.