Confidenţialitate

Consultaţii gratuite pentru participantele la Conferinţa Naţională de Prevenire a Cancerului de Col Uterin

Joi, 22 octombrie, va avea loc cea de-a doua ediție a Conferinței Naționale de Prevenire a Cancerului de Col Uterin, în București și va fi transmisă live,anul acesta, în Sibiu și în Iași.

Participantele sunt așteptate începând cu ora 18:00, la Camera de Comerţ şi Industrie din București și la Hotelul Ramada, în Iași și Sibiu.

„Anul acesta vor fi speakeri prezenți în fiecare locație și ne dorim să existe interacțiune între cele trei orașe în care aducem conferința anul acesta”, spune Alina Stanciu, coordonatorul echipei de organizare a proiectului.

Accesul la Conferința Națională de Prevenire a Cancerului de Col Uterin este gratuit și este oferit în baza completării formularului de înscriere de pe www.alegeviata.com/inscrieri. În baza participării, femeile vor beneficia de un voucher care constă într-o consulție la ginecolog și reducere la testul Papanicolau.

Cancerul de col uterin în România

În România, sunt diagnosticate zilnic nouă femei, iar la fiecare patru ore, o femeie moare din cauza cancerului de col uterin.

Este o statistică mai mult decât îngrijorătoare, datorată în principal faptului că simptomele cancerului de col uterin nu sunt întotdeauna evidente și, de cele mai multe ori, acesta ajunge să fie diagnosticat într-un stadiu mult prea avansat. De aceea, este foarte importantă testarea periodică, în vederea depistării la timp a celulelor precanceroase.

Proiectul Alege viața urmărește informarea la un nivel ridicat cu privire la ușurința prevenției în ceea ce privește virusul HPV și cancerul de col uterin în rândul femeilor cu vârsta cuprinsă între 20 și 45 de ani din România. Proiectul a fost lansat anul trecut,  în luna octombrie.

„Întrucât cancerul colului uterin are o lungă perioadă de evoluție sub forma unor leziuni precursoare, depistarea şi tratarea acestor leziuni reprezintă o măsură extrem de eficientă de prevenire a cancerului de col invaziv. Importanța prevenției este una semnificativă, atât pentru pacientă, deoarece vorbim despre o patologie potențial letală, cât și pentru sistemul medical, evitându-se astfel costuri suplimentare considerabile asociate tratamentului și urmăririi oncologice. Implicarea mea într-o astfel de campanie vine din dorința mea, în primul rând ca femeie, de a schimba ceva și pornește de la premisa că un gest simplu și necostisitor poate evita o boala gravă cu consecințe și mai grave pe toate planurile: personal, familial și socio-economic”, spune Dr. Elvira Brătilă, medic primar obstetrică-ginecologie.

Cea de-a doua ediție a Conferinței Naționale de Prevenire a Cancerului de Col Uterin este organizată de agenţia de publicitate JustAD și Clinica Elginmed