Confidenţialitate

Consultant fiscal: Creșterea economică prevăzută în buget este foarte optimistă | AUDIO

Proiectul de buget pentru anul acesta ia în calcul o creștere economică mult prea optimistă, de 4,3%, consideră consultantul fiscal Adrian Bența. El nu exclude, ca anul acesta, să fie introduse noi taxe sau România să fie nevoită să se împrumute din nou pentru a echilibra bugetul:

„Este foarte optimistă această creștere economică de 4,3%. Probabil nu se va realiza și vom avea multe rectificări bugetare, probabil ne vom încadra în acest deficit, care este unul foarte, foarte mare.  De-a lungul anului vor mai fi anumite reduceri ale cheltuielilor bugetare și, să vă spun sincer, nu mă surprinde deloc ca să mai apară câteva taxe.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Despre reducerea fondurilor alocate Ministerului Sănătății, Adrian Bența spune că acest lucru nu ar însemna neapărat ceva rău. În opinia sa, Guvernul ar fi trebuit să reducă mai mult cheltuielile anul acesta:

„Reducerea bugetului de la Sănătate ne aduce speranța că, într-adevăr, această pandemie va trece și că nu vor mai fi cheltuieli atât de mari cu combaterea pandemiei. Cu siguranță aș fi redus mai mult cheltuielile publice și aș fi fost mult mai atent cu salariile din sistemul public.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Vă amintesc, proiectul de buget pentru acest an a fost lansat în dezbatere publică. El ia în calcul un deficit bugetar de 7,16 la sută și o creștere economică de 4,3 la sută, peste creșterea estimată în Uniunea Europeană, de 4,1 la sută