Constantin Cojocaru la Europa FM: ”Unele spectacole sunt ca vinul. Devin mai dulci, mai puternice și mai bune în amintire”

Amănunte, în emisiunea ‘Drum cu prioritate’, la ora 17.20.

Intrăm de multe ori, în rutină, ni se pare că nimic nu mai ‘sclipește’.

Până întâlnim un om minunat care ne amintește cât de frumos este să ai o pasiune, să tremuri pentru ea, să te frămânți, să simți… bucuria de a juca teatru.

Așa a fost convorbirea cu actorul Constantin Cojocaru, pe care îl vedem sâmbătă, de la ora 18.00, pe scena teatrului ‘Maria Filotti’ din Brăila, în ‘Leonce și Lena’, în regia tânărului regizor Vlad Cristache – AUDIO 1.

Constantin Cojocaru a mai jucat în ‘Leonce și Lena‘, la Odeon-București, în regia lui Alexandru Dabija. Ulterior, când reprezentațiile au încetat, și-a dorit extrem de mult să intre în pielea unui alt personaj, VALERIO. Trecuse ceva vreme iar tânărul regizor Vlad Cristache i-a propus tocmai acest rol. Ce coincidență, ce noroc, spune Constantin Cojocaru… – AUDIO 2.

Am trecut, însă, dincolo de scenă: am vrut să aflu ce mai face ‘Țâcă’, așa cum era numit tânărul Constantin Cojocaru de colegii mai în vârstă, când se pregătea să dea examen de admitere la Teatru. Și-a păstrat acest nume, încă i se mai spune așa. Am aflat că, tocmai, ‘Țâcă’ îl face să fie plin de energie, plin de umor și nu îi permite să fie omul scorțos, ajuns la maturitate – AUDIO 3.

În această stagiune Constantin Cojocaru revine cu alte două spectacole de succes, proaspete. Mai întâi, în ‘Urâtul’, de Marius von Mayenburg, la Teatrul de Comedie din București, tot în regia lui Vlad Cristache – AUDIO 4.

Apoi, la Teatrul Evreiesc de Stat revine, alături de Maia Morgenstern, în proaspătul spectacol ‘Frau Hess și grădinile ei‘, de Milton Frederick Marcus, în regia lui Alexander Hausvate – AUDIO 5.

Un dialog fermecător cu actorul Constantin Cojocaru, joi, 4 septembrie 2014, despre teatru, despre viața de actor. O discuție care s-a încheiat cu o frumoasă surpriză: un ‘post-vorbitum’ – AUDIO 6.