Confidenţialitate

Constanța: Un cuplu, ambii cu handicap, a rămas fără mașina cu care venise la cumpărături. Poliția a ridicat-o pentru că nu era lipită legitimația de parbriz | VIDEO

O familie din Constanța, soț și soție, amândoi cu handicap locomotor, a rămas fără mașina cu care venise la cumpărături și pe care o parcaseră în locul destinat persoanelor cu dizabilități. Deși autoturismul avea semnele de persoane cu handicap, fusese ridicat de Poliția locală pe motiv că legitimația de handicap nu era lipită de parbriz, la vedere. În timp ce Poliția Județeană îl cercetează pe polițistul local pentru abuz în serviciu, Poliția Locală transmite că angajatul său a acționat legal.

Ore întregi, până spre miezul nopții, a stat o familie de persoane cu dizabilități în parcarea unui mall din Constanța în încercarea de a-și recupera mașina ridicată de Poliția Locală. Simțindu-se umilită de atitudinea polițistului local, femeia, aflată în scaun cu rotile, alături de fetița de 3 ani, și de o rudă în vârstă, nu și-a putut ascunde revolta:

„Fix pe-a mea cu semn v-ați găsit s-o luați! Fix pe a mea cu semn. Vi se pare normal așa ceva? Mie nu mi se pare normal să imi ridicați mie mașina!”

Autoturismul fusese parcat corect în locul pentru persoanele cu dizabilități, însă polițistul local, deși, în lipsa lor, putea verifica in baza de date, le-a spus că legitimația de handicap lipsea de pe parbriz.

„-Cardul sau legitimația.

 Trebuia să ne asteptați și să ne sancționați dacă nu avea dreptul, dar nu să o ridicați.

 -Asta e procedura”.

Pentru că nu se puteau deplasa, oamenii au apelat la polițistul local să îi ducă la parcul auto al primăriei.

„Nu suntem taximetriști”, a fost reacția omului în uniformă.

Un martor la incident s-a oferit să îl ducă pe bărbat pentru a-și recupera mașina. Nu i-a fost dată până nu a plătit 570 lei.

Familia a făcut plângere la Secția 2 Poliție împotriva polițistului local. Poliția locală Constanța a transmis următoarele: „Cu privire la modul de acțiune și comportamentul polițiștilor locali vă comunicăm faptul că se fac verificări, iar în situația în care se constata că au fost încălcate prevederile legale se vor fi dispune măsuri în consecință.(…) Facem apel pe această cale la toate persoanele îndreptățite să ocupe locuri de parcare adaptate, rezervate și semalizate prin semnul internațional pentru persoane cu handicap să respecte prevederile legale, în sensul că atunci când ocupă un astfel de loc de parcare să afișeze la loc vizibil cardul/ legitimația pentru a evita situații de natura celor mai sus menționate , iar cei ce nu dețin astfel de carduri/legitimații să solicite de la autoritățile publice locale eliberarea acestuia.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Citește și: Constanța: Arhiepiscopia Tomisului pregătește peste 100.000 de litri de apă pentru a fi sfințită de Bobotează | AUDIO