CONSTANȚA: Târg de binefacere organizat de soțiile diplomaților străini

Tradiționalul târg de binefacere organizat de soțiile diplomaților acreditați la Constanța și de comunitățile entice din zonă a adunat la ediția din acest an un număr record de vizitatatori. Fondurile strânse din vânzare preparatelor și obiectelor sfecifice fiecărei țări vor fi donate copiilor nevăzători de la un centru educațional din oraș.

Târgul de binefacere „Să dăruim împreună„, organizat la Constanța de 10 ani, s-a transformat între timp într-un festival multietnic. S-a cântat și s-a dansat, în vreme ce gazdele s-au întrecut să atragă cât mai mulți cumpărători, pentru a-i ajuta astfel pe copiii cu handicap.

Standurile pline cu mâncăruri, obiecte tradtionale și cadouri au fost luate cu asalt de cumpărători.

Preparatele turcești, tătărești, grecești, rusești, chinezești, bulgărești, armene, chiar și românești s-au vândut ca pâinea caldă. Pentru acest eveniment, gospodinele comunității turco-tătare de exemplu au pregătit numeroase preparate tradiționale.

Nu au lipsit dulciurile: baclavale, sarailii, halva.

Toate produsele s-au vândut rapid, la prețuri cu mult peste cele reale. Diplomații și-au susținut soțiile și, spun ei, au demonstrat că un scop nobil este deasupra religiei și culturii care îi despart.

Banii adunați în urmă târgului de binefacere vor fi donați copiilor nevezatori de la Centrul Educațional Delfinul, din Constanța.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS