Constanta: Seful Protectiei Consumatorilor, retinut pentru coruptie

Mihai Perifan ar fi incercat sa dea mita unui politist.

Şeful Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța, Mihai Perifan şi un inspector ANAF au fost reţinuţi de DNA. Mihai Perifan ar fi încercat să îi dea mită unui poliţist, în baza unor informaţii primite de la inspector. Acesta ar fi incercat sa obtina o soluție favorabilă în dosarul unei rude.

în baza unor informații pe care le-a primit de la Damu Fudulea, inspector ANAF detașat ca specialist antifraudă fiscală la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța, Mihai Perifan i-a promis unui ofițer de poliție 15.000 de euro pentru ca un subordonat al acestuia să conducă cercetările dintr-o cauză penală pe care o instrumenta, astfel încât să se ajungă la o soluție favorabilă pentru o rudă a sa și societățile apropiate acesteia. Tot atunci, el i-a dat ofițerului de poliție 14.000 de euro din suma promisă, iar vineri, Perifan i-a dat acestuia și restul de 1.000 de euro, fiind prins în flagrant.

Procurorii DNA Constanța au dispus reținerea celor doi pentru 24 de ore, Mihai Perifan fiind suspectat de dare de mită. Inspectorul ANAF, Damu Fudulea este cercetat pentru folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații. Ei vor fi prezentați, sâmbătă, unei instanțe a Tribunalului Constanța cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.