Confidenţialitate

Constanţa: Roata panoramică din Târgul de Crăciun, blocată

Panică și agitație, seara trecută, la Targul de Crăciun din Constanța, unde roata panoramică s-a blocat cu 45 de persoane în cabine, 25 fiind copii.
Echipele de salvatori de la ISU Dobrogea au intervenit pentru repunerea in funcție a roții și extragerea în siguranță a tuturor persoanelor.
Roata panoramică din Târgul de Crăciun s-a blocat brusc, puțin inainte de ora 7 seara, în văzul a sute de oameni veniți la plimbare. Cabinele suspendate în aer erau pline cu părinți și copii. Tehnicienii nu i-au de capăt roții. S-a creat agitație. Martorii au sunat la 112.

„La fața locului au fost alocate mai multe resurse: trei echipaje de prim ajutor, o autoscară, o autoplatformă și o autospecială de stingere”, declară Ana Maria Stoica de la ISU Dobrogea.
Panica a crescut. De sus se auzeau strigăte de ajutor, spune o martoră:
„Erau copii, erau părinți. Copiii țipau, și mici, și mari”.

Abia după 20 de minute s-a putut debloca uriașul angrenaj metallic. In timp ce se invârtea lent s-a mai oprit odată pentru scurt timp din cauza unei defecțiuni tehnice, remediată repede. Apoi,
„Roata a fost repusă în funcțiune iar persoanele au fost extrase din cabine, in siguranță. În total 16 adulți și 29 de copii, care, din fericire, nu au avut nevoie de îngrijiri medicale”, a precizat reprezentanta ISU. Cazul este investigat de poliție, iar primăria Constanța a dispus oprirea roții panoramice pană luni, cand vor fi reluate activitatile institutiilor care au atribuții de reverificare sau reautorizare a instalației.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.