Confidenţialitate

Constanța: Repetiții generale pentru ceremoniile de Ziua Marinei | AUDIO

Ca și anul trecut, la Constanța Ziua Marinei va fi sărbătorită în condiții de pandemie. Ceremoniile se vor desfășura in cadru restrâns, doar cu participarea oficialilor militari și civili. Pe 14 august insă, de Ziua porților deschise, mii de turiști și localnici sunt așteptați să viziteze navele de luptă în portul militar Constanța. Cu condiția prezentării documentelor medicale.

Ziua Marinei  va fi lipsită de spectacolul naval urmărit de pe faleza Cazinoului de miile de admiratori. Pentru a nu aduna laolaltă mulțimi de oameni, Forțele Navale organizează o paradă a navelor de luptă, care va putea fi urmărită de pe plajă. Iar in portul militar Constanța va avea loc un ceremonial naval, scurt, fără fast. Nu la fel se întâmplă sâmbătă, 14 august, când în portul militar se organizează Ziua Porților deschise.

„Fregata Regele Ferdinand, un dragor maritim, două nave militare fluviale și alte nave precum și expoziții interactive prezentate de scafandri militari, mașini de lupta ale infanteriei marine, un elicopter Puma Naval ii vor aștepta pe vizitatori in portul militar”, a explicat Corneliu Pavel, de la Forțele Navale Române.

Pentru că la Ziua porților deschise in portul militar Constanța participă de obicei mii de oameni,  Forțele Navale au impus măsuri de pandemie. La intrarea in port, vizitatorii  vor prezenta documente medicale, spune medicul șef al Foțelor Navale, Lucian Alexandru.

“Fie testare PCR sau anti-gen nu mai veche de 72 de ore, certificat de vaccinare COVID sau o adeverință care atestă trecerea prin boală. Copii sub 12 ani pot intra fără a prezenta documentele respective”.

Aceleași condiții de acces la evenimente sunt impuse de altfel și de primăria Constanța, care organizează un festival de muzică românească pe platoul din apropierea Cazinoului.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ghiulfer Predescu