Confidenţialitate

Constanța: Recensământ al câinilor fără stăpân

Acțiune în premieră la Constanța: Autoritățile locale efectuează, cu ajutorul asociației Animal Society, un recensământ al câinilor fără stăpân. Voluntarii asociației au împărțit orașul pe sectoare și cu ajutorul unei aplicații numără animalele întâlnite pe străzi.

Câinii fără stăpân sunt numărați, fotografiați, identificați și înregistrați într-o bază de date. Cel care coordonează recensământul este medicul veterinar voluntar Gabriel Ignat: 

„Colectăm toate datele care sunt introduse în aplicație. Apoi, ele sunt analizate și, conform unei formule științifice obținem un estimat al numărului de câini dintr-un anumit oraș”. 

Recensământul câinilor fără stăpân este necesar pentru a contoriza numărul animalelor abandonate, care urmează a fi sterilizate, potrivit medicului veterinar Luana Sabău: 

„La cabinet ni se aduc o groază de căței loviți de mașină, o groază de căței strânși în laț, bolnavi, mulți pui cu boli infecțioase. Dar vedem pe stradă și câini castrați, în stare bună de sănătate”. 

Iar primăria Constanța, prin purtătorul de cuvânt Alin Vintilă, cere ajutorul localnicilor: 

“Cetătenii trebuie sa înțeleagă că voluntarii care participă la această campanie desfășurată impreună cu primaria Constanța sunt iubitori de animale. Animalele nu vor păți nimic, sunt doar luate în evidență și sterilizate”. 

Pe lângă realizarea unui regulament pentru gestionarea câinilor, asociația Animal Society va desfășura în acest an, la Constanța, acțiuni masive de sterilizare gratuită a maidanezilor.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Ghiulfer Predescu