Confidenţialitate

CONSTANȚA: Primăria riscă să fie amendată pentru locul de joacă periculos

Primăria Constanța riscă să fie amendată cu 50.000 de lei de Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor după ce un copil de 4 ani a cazut printre scandurile scarii unui tobogan. Locul de joaca a fost închis.

Starea de sanatate a copilului este buna, insa tatăl acestuia s-a adreasta OPC-ului tocmai pentru a sesiza pericolul la care sunt expusi minorii la locul de joacă din portul de agrement Tomis. Micuțul cazuse din cauza unei scanduri lipsa la scara de acces spre tobogan.

O echipă de comisari s-a deplasat la fața locului. S-a decis, imediat, oprirea temporară a locului de joacă. Directorul general al ANPC, Paul Anghel, a spus ca reprezentantii primariei Constanta au fost inviati, pentru astazi, la sediul Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor.

Urmează întocmirea unui proces verbal de constatare a contravenției. Vor fi, cel mai probabil, două sancțiuni aplicate primăriei Constanța.

O amenda de 30.000 de lei pentru împiedicarea sub orice forma a controlului, având în vedere că Primăria Constanța a mai fost reclamată în privința pericolului spațiilor de joacă din oraș. Cealaltă, de 20.000 de lei, pentru abaterile constatate la locul de joacă din portul Tomis.