Confidenţialitate

Constanța: Peste 1.000 de tone de deșeuri metalice care veneau din Bulgaria, întoarse din drum de inspectorii Gărzii de Mediu

Peste 1000 de tone deșeuri, care ar fi urmat să ajungă în Turcia, au fost întoarse în Bulgaria de către comisarii Gărzii de Mediu Constanța și polițiștii de frontieră ai Gărzii de Coastă.

Două barje pline cu peste 1000 tone de deșeuri au fost controlate, in portul Murfatlar, de pe Canalul Dunăre Marea Neagră, de către comisarii Gărzii de Mediu  Constanța și polițiștii de frontieră.
Pe documentele de transport figura că erau resturi de metale feroase, provenite din tratarea mecanică a deșeurilor. La controlul fizic s-a constatat însă ca barajele conțineau deșeuri metalice feroase în amestec cu resturi  din dezmembrări auto, din echipamente electrice și electronice, gunoaie din plastic. Deşeurile erau expediate de o firmă din Vidin, cu destinația Turcia. Barjele bulgărești au navigat pe Dunăre, de la Calafat până la Cernavodă, apoi pe Canalul Dunăre Marea Neagră, urmând să ajungă în portul Constanța. Deșeurile ar fi fost incărcate pe un vapor cu destinația Istanbul.
Au fost oprite insă de Garda de Mediu in portul Murfatlar, la doar 30 kilometri de Constanța, si întoarse in Bulgaria.