Confidenţialitate

Constanța, oraș aflat sub “nămeți” de deșeuri

Ninsorile abundente care au paralizat Constanța în ultimele zile au avut efecte grave asupra funcționării orașului. Mormanele de zăpada ocupă și acum principalele intersecții. Cea mai deranjantă situație este cea a tonelor de gunoaie din toate cartierele Constanței care urâțesc fața orașului și creează o stare de disconfort localnicilor.

Ghenele de gunoi dau pe dinafară, iar sacii cu resturile menajere au ocupat întreaga suprafață a platformelor. Ba chiar în mijlocul troienelor din cartier s-au format depozite improvizate de gunoi. Explicația autorităților este că din cauza nametilor înghețați, pur și simplu nu s-a putut intra în cartiere pentru colectarea gunoaielor. Când codurile succesive de viscol și ninsori abundente au încetat și groapa de gunoi a orașului a devenit funcțională, după trei zile fără drum de acces și energie electrică, firma de salubritate a început – de vineri – operațiunea colectarea gunoaielor.

Deși graficul a fost dat peste cap, Eduard Martin, administratorul firmei de salubritate a dat asigurări că până duminică seară, la ora 22, platfornele de gunoi din Constanța vor fi curățate. El a recomandat însă constănțenilor să aibă răbdare și pentru operativitate să nu mai blocheze căile de acces cu zăpadă și să nu-și mai parcheze mașinile exact pe locurile curățate de gunoieri. Drăguț Encică, director în Poliția Locală Constanța, spune că peste 1000 de asociații de proprietari și 2300 de agenți economici au fost înștiințați să respecte o hotărâre a Consiliului Local, prin care sunt obligați să îndepărteze zăpada.

S-au întocmit și peste 100 de procese verbale, iar de luni se vor aplică amenzi cuprinse între 400 și 1000 de lei.

Sursa foto: ascultător Europa FM