Confidenţialitate

Constanța: Nicușor Constantinescu, audiat la DNA într-un nou dosar

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, este audiat vineri la sediul local al DNA.

El a fost adus cu ambulanţa Penitenciarului Poarta Albă și, înainte de discuția cu procurorii constănțeni, a precizat că e vizat într-un nou dosar.

Avocatul său susţine că dosarul se referă la nişte plăţi efectuate într-un proiect privind cadastrul judeţului pentru drumurile judeţene şi comunale. Nicușor Constantinescu a făcut publică  şi o scrisoare deschisă în care reclamă abuzurile magistraţilor atât din timpul procesului cât şi după ce a fost închis în dosarul Centrului Militar Zonal.

Este un dosar mai vechi, din 2013, care a fost deschis de structura centrală a DNA, dar care acum e în sarcina procurorilor de la Constanța.

Nicuşor Constantinescu e de părere că magistrații vor să se răzbune pe el.

Probabil că audierea de astăzi este o răzbunare a faptului că am făcut plângeri penale împotriva procurorilor DNA Constanţa şi a judecătorilor care au făcut abuz în serviciu, cercetare abuzivă, represiune nedreaptă şi teroare… şi drept urmare a plângerilor mi s-a făcut un nou dosar penal, tot cu ducerea la îndeplinire a hotărârilor de Consiliu Judeţean”, a declarat Nicușor Constantinescu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Amintim, Nicușor Constantinescu execută deja o pedeapsă de 5 ani de închisoare pentru abuz în serviciu.

Și a fost condamnat în primă instanță la 15 ani de închisoare pentru plăți ilegale pe care le-a autorizat când conducea Consiliul Județean.