Confidenţialitate

Constanța: Mai multe persoane s-au revoltat pentru că au nevoie de certificat verde pentru a intra la Târgul de Crăciun

Mai multe persoane care vineri seara au forțat gardurile Târgului de Crăciun din parcul primăriei Constanța și s-au încăierat cu forțele de ordine au fost potolite de jandarmi, iar cei care le-au instigat au fost amendați. Deși primăria anunțase că accesul la Târg se face doar în baza certificatului digital, persoanele in cauză s-au revoltat, invocând că parcul este al tuturor constănțenilor.

Scandalul a fost declanșat de un grup de bărbați și femei, același care  organizează, la Constanța, protestele antivaccin. Primăria Constanța informează că, în încercarea de a intra la Târgul de Crăciun fără a avea certificatul verde, scandalagii nu au ținut cont de nimic. Au forțat gardurile, au dărâmat o parte dintre ele și s-au împins cu forțele de ordine.

Cu o zi înainte, primăria nu a îngrădit Târgul și oamenii au dat buluc.

Peste 5000 de oameni au participat la Targul de Craciun, unul dintre cele mai frumoase care exista, în clipa de față, în România. Pe noi ne bucură. Asta înseamnă că oamenii au nevoie să iasă din casă”, si-a arătat viceprimarul Ionuț Rusu, mulțumirea.

Constănțenii s-au anunțat pe rețelele sociale că accesul este neîngrădit, iar când, a doua zi, au venit în parc, Târgul era împrejmuit. Se cerea certificatul verde. A izbucnit scandalul..

În timp ce mulți constănțeni au așteptat în ordine să intre in parc, prezentând certificatul digital, forțele de ordine au pus gardurile la loc și au restabilit.  Două persoane din grupul de protestatari au fost amendate, de jandarmerie, cu 8500 de lei.

Ghiulfer Predescu, corespondent Europa FM, Constanța

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.