Confidenţialitate

Constanța: Intervenție a polițiștilor pentru a salva 150 de câini și pisici chinuiți de doi soți | GALERIE FOTO

Intervenție cu poliția pentru salvarea a 150 de câini și pisici care trăiau într-un adăpost improvizat în sudul județului Constanța. Voluntarii care au cerut ajutorul mascaților pentru a prelua animalele bolnave, murdare, infometate au fost nevoiți să dea proprietarul câinilor în judecată pentru a-i scoate din lagărul în care se chinuiau de ani de zile.

Proprietara adăpostului improvizat din satul General Scărișoreanu a opus, inițial, rezistență la intrarea voluntarilor și a polițiștilor. 150 de câini și pisici erau ținuti cu mâncare cât să nu moară de foame, bolnavi, nesterilizați, suferinzi. Luana Sabău, medic veterinar:

„Toți câinii sunt la grămadă, bolnavi și sănătoși, râiosi, nu sunt impartiti pe țarcuri. Gradul de infestare e mare: Chiar daca avem câini sănătosi, în cateva săptămani vor fi și ei bolnavi”.

Polițiștii și voluntarii au căutat animalele mai bine de două ore. Într-o boxă au găsit 50 de pisici, iar intr-o încăpere câini plini de râie. Proprietara animalelor și-a vărsat nervii pe voluntari, pe jurnaliști și pe polițiști.

„Veți plăti criminalilor că datorită vouă au fost omorâți câinii. Voi meritați acuma împușcați și ăștia, spânzurați”.

Medicii veterinari voluntari au decis că toate animalele trebuie luate din acea curte. Poliția a emis ordin de plasare in adăposturi specializate.

Alexandra Rusu, voluntar protecția animalelor: „Câinii vor merge într-un adăpost autorizat, unde vor avea parte de îngrijiri, de tratamente, de ce e nevoie sa ducă o viață normală. Se vede ce e aici, se vede că e un lagăr. Câinii sunt într-o situație foarte gravă”.

Proprietara adăpostului și soțul acesteia sunt cercetați penal pentru schingiuirea si rănirea animalelor.

  • Ghiulfer Predescu