Confidenţialitate

Constanța: Incendiu într-un cartier de locuințe sociale

Incendiu puternic într-un cartier cu blocuri modulare din Constanța. Mai multe persoane, intoxicate cu fumul care s-a răspândit în tot blocul de la care a pornit focul, au fost evacuate și transportate la spital.

Flăcările au izbucnit într-un apartament din cartierul constănțean ”Henri Coandă”, în zonă fiind trimise mai multe autospeciale de stingere cu apă și spumă și ambulanțe. Cei care au sunat la 112 au spus că o parte dintre locatari s-au evacuat, dar sunt persoane rămase în interior.

Incendiul a izbucnit, luni, într-un apartament din Constanța, pe Aleea Umanității, la parter.

Potrivit pompierilor, focul ardea violent atunci când s-a sunat, la 10.30, la 112. ISU Dobrogea a trimis la fața locului mai multe autospeciale de intervenție, o autoscară precum și o mașină de descarcerare. Au ajuns urgent și trei salvări SMURD și de la Serviciul Județean de Ambulanță.

Șapte persoane, care inhalaseră fumul gros din bloc au fost evacuate de pompieri. Trei au fost transportate la Spitalul Județean de Urgență, șase, între care și o minoră de 14 ani, au primit ingrijiri la fața locului. Li se administrează oxigen. Toți locatarii din bloc s-au autoevacuat. Pompierii încearcă să deblocheze două apartamente care au ușile încuiate și din care nu răspunde nimeni.

Cauza incendiului va fi stabilită după încheierea intervenției pompierilor.