Constanţa: Pedepse cu suspendare pentru educatoarele de la grădinița „Micul Regat”

Cele cinci educatoare de la grădiniţa „Micul Regat” din Constanţa, acuzate că îi loveau şi umileau pe copii, au fost condamnate, vineri, de Judecătoria Constanţa, la pedepse cuprinse între un an şi un an şi jumătate de închisoare cu suspendare.

Decizia instanţei, care a fost pronunţată după trei ani de procese, nu este definitivă şi poate fi atacată în termen de 10 zile de la comunicare la Curtea de Apel Constanţa.

Instanţa a decis condamnarea Cristinei Alina Arma, Irinei Petre şi Cristinei Manolache la câte un an de închisoare cu suspendare fiecare.

Georgiana Vierescu şi Larissa Victoria Hercus au primit o pedeapsă de câte un an şi jumătate de închisoare cu suspendare, pentru purtare abuzivă.

De asemenea, directoarea instituţiei, Eliza Pufleanu, a fost achitată pentru complicitare la purtare abuzivă.

Cele cinci educatoare şi directoarea de la grădiniţa privată „Micul Regat” din Constanţa au fost trimise în judecată în septembrie 2015, fiind acuzate că îi băteau şi umileau pe copii.

Totul a ieşit la iveală după ce un părinte a observat că de câte ori se întorcea de la grădiniţă, copilul său era speriat şi avea coşmaruri noaptea, așa că a decis să monteze un aparat de înregistrare într-o jucărie.

Ulterior, chiar pe imaginile de pe camerele de supraveghere ale grădiniţei private s-a putut observa cum copiii erau agresaţi de către femeile care ar fi trebuit să aibă grijă de ei.

În urma plângerilor primite, procurorii Parchetului Tribunalului Constanţa au început cercetări în acest dosar, la finalizarea cărora au decis trimiterea în instanţă a directoarei şi a altor angajate ale grădiniţei.

În faţa instanţei, educatoarele au spus că nu sunt vinovate şi că nu i-au agresat pe copii.

Cele cinci educatoare şi grădiniţa „Micul Regat” sunt obligate să achite în total către cele cinci părţi civile din dosar 6.500 de lei, care reprezintă daune materiale şi 7.500 de euro daune morale.

 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS