Constanţa: Dosar penal în urma incendiului de la depozitul de artificii

Poliția Judeţeană Constanţa a deschis dosar penal în cazul incendiului care s-a petrecut duminică la depozitul de artificii din Agigea și a confiscat mai multe kilograme de articole pirotehnice.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Judeţene Constanţa, duminică, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Agigea şi lucrătorii Serviciului Arme Explozivi si Substanţe Periculoase au fost sezizaţi că a izbucnit un incendiu la o anexă a unei proprietăţi.

“Cu această ocazie au fost ridicate în vederea indisponibilizării mai multe kilograme de articole pirotehnice, care erau depozitate într-un container în condiţii ilegale”, se arată în comunicat.

Societatea respectivă era autorizată pentru organizarea de jocuri cu articole pirotehnice, dar nu avea dreptul legal să le depoziteze în acel loc.

Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de distrugere din culpă şi operaţiuni cu articole pirotehnice fără drept.

Cercetările urmează să fie continuate de către Serviciul Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul PJ Constanţa.

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea au intervenit, duminică, la un incendiu care a izbucnit la un depozit de artificii din Agigea.

Un bărbat a suferit arsuri la mâna dreapta şi a primit îngrjiri medicale de la echipajul prezent la faţa locului.

Pompierii au scos din interior trei butelii de oxigen, iar în urma incendiului, depozitul, a fost distrus aproape în totalitate.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS