Confidenţialitate

Constanța: Cei 9 marinari salvați după ce nava lor s-a scufundat au fost preluați de autoritățile portuare | VIDEO

Mobilizare impresionantă în Portul Constanța. Zeci de reprezentanți ai autorităților portuare și locale i-au preluat pe cei 9 marinari ucrainieni salvați, joi, din mijlocul mării, după ce nava lor s-a scufundat.

Cei 9 marinari ucrainieni au ajuns în Portul Constanța cu nava salvatoare GSP Falcon. În dana de pasageri au fost trimise nouă ambulanțe cu echipe medicale, precum și reprezentanți ai Gărzii de Coastă, Căpităniei, DSP.

Au ajuns și specialiști de la Medicina Legală pentru preluarea cadavrului unuia dintre marinarii decedati în naufragiu și recuperat de echipajul românesc.

Celălalt cadavru nu a mai putut fi scos, salvatorii concentrându-se pe recuperarea marinarilor care cereau ajutor.

Starea de sănătate a supraviețuitorilor este bună. După triajul epidemiologic, efectuarea testelor rapide antigen și examinarea medicală la spital, ei vor fi cazați într-un hotel din Constanța până când vor fi trimiși acasă, pe cheltuiala armatorului.

Tânăra de 26 de ani, rănită în naufragiu, care joi după amiază a fost adusă cu elicopterul la spital are o fractură de piramidă nazală și nu va rămâne internată.

Între timp, la 75 mile marine de Constanța, unde s-a scufundat nava Volgo Balt 179, o navă a Gărzii de Coastă și o fregată a Marinei Militare continuă operațiunea de căutare a marinarului dispărut.