Confidenţialitate

Constanța: Au fost ridicate restricțiile de weekend. Ce spun proprietarii de terase | AUDIO

Decizia autorităților de a ridica restricțiile de week-end pe litoral este prima veste bună din acest an pentru agenții economici din stațiunile de la mare. Vestea i-a bucurat, deopotrivă, și pe turiștii care, pe ultima sută de metri, își fac rezervări pentru minivacanța de paște și 1 Mai pe litoral.

Relaxarea restricțiilor pe litoral i-a băgat în priză pe operatorii economici. Este o veste bună venită în ultima clipă, admite Tiberiu Țuhasu, administratorul unei plaje din Mamaia:

„Drept urmare am luat hotărârea să intrăm cu forță pentru a deschide toate unitățile noastre. De cazare de pe plajă, beach-baruri, șezlongurile să le amplasăm, să deschidem restaurantele. De 1 mai, va fi deschis tot”.

Relaxarea Litoralului a ajuns rapid și la urechile turiștilor. Potrivit Corinei Martin, oamenii sună la agențiile de turism și spun abia așteaptă să petreacă pe plajele însorite sau să savureze preparatele din pește oferite in cherhanalele de pe malul mării:

„Deja ritmul rezervărilor este în creștere evidentă. Mamaia și Vama Veche, desigur, sunt stațiunile cele mai solicitate și vom avea turiști pe litoral și deschiderea sezonului estival 2021”.

Singurul amănunt care îi nemulțumește pe patronii de terase este că trebuie să închidă la ora 22,00. Speră ca autoritățile să revină asupra deciziei și să prelungească programul măcar până la miezul nopții.

„Anul trecut ne-au lăsat să funcționăm până la ora 24,00. Consider că aceleași măsuri se vor lua și în acest an pentru ca să putem funcționa și noi într-un ritm mai normal, ca să fie profitabil pentru toată lumea de pe litoral”, spune Nicolae Lascu, patronul unei terase.

Peste 100 de hoteluri vor fi deschise la mare de 1 Mai. Vor funcționa, așa cum cer autoritățile, la o capacitate de 70%.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Ghiulfer Predescu