Confidenţialitate

Constanța: 16 orfani cu afecțiuni, sărbătoriți de Ziua Copilului | AUDIO

După o perioada de pandemie în care, pe lângă suferinta lor, au fost defavorizați și de lipsa interacțiunii și a socializării, copiii de la orfelinatul Casa Speranța din Constanța au avut, de 1 Iunie, o zi specială. Asociația Steaua Sudului 44 împreună cu Colegiul Psihologilor au organizat, numai pentru ei, o zi plină de distracții.

Cel care îi face pe copii să râdă cu atâta poftă este magicianul Coco. Alături de el și de prietenele de la Asociația Steaua Sudului care îi vizitează an de an, micuții au cântat, au dansat, au uitat de tratamentele zilnice. Cornelia Dumitrescu de la Asociația Steaua Sudului:

„Pe lângă suferința lor fizică și afecțiunile pe care le au din punct de vedere medical, am vrut să le oferim o zi altfel, plină de bucurie și să aducem zâmbete pe fețele lor”.

Cei 16 copii orfani, cu infecție HIV-SIDA, au participat apoi la un concurs de desene, s-au pozat la o cabină foto, amenajata special pentru ei. Au primit diplome, dulciuri  și un tort uriaș, spune Mariana Bolcheș, președintele Asociației Steaua Sudului.

„Să îi vedeți pe copii zâmbind, râzând. Să îi vedeți că sunt niște copii normali, care știu de ce boală suferă, știu să îi ferească pe cei din jur și știu să se ferească pe ei”.

Se fac deja 5 ani de când inimoasele doamne de la asociație le-au devenit mame acestor copii pe care i-au luat in grijă.. Și nu se vor opri aici promite președintele Colegiului Psihologilor Constanța, Mihaela Rus.

„Suntem cu ei, aici, în mijlocul acestor copii speciali care știm că nu ar trebui să se simtă singuri niciodată, chiar dacă sunt în regim instituționalizat. La final ne intreabă de fiecare dată când mai venim”.

 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.