Consiliul Concurenței suspectează mai multe agenții de turism că s-au înțeles în privința prețurilor pachetelor turistice

Anchetă a Consiliul Concurenței în domeniul turismului: mai multe agenții de turism sunt suspectate că s-au înțeles între ele în  privința tarifelor practicate în cazul pachetelor de servicii turistice oferite.

Investigația a fost începută în urma unei sesizări anonime înregistrate pe una dintre platformele Consiliul Concurenței.

 

Consiliul Concurenței suspectează că mai multe agenții de turism s-au înțeles între ele să impună un preț minim de vânzare a pachetelor turistice.

Practicile presupus anti-concurențiale ar fi început în anul 2013.

Consiliul Concurentei a făcut mai multe controale la sediile și puntele de lucru ale mai multor agenții de turism.  Au fost ridicate mai multe documente care sunt analizate în prezent.

Verificările au fost făcut după ce pe una dintre platformele unde sunt reclamate eventuale practici anti-concurențiale a fost primită o sesizare anonimă.

Platforma avertizorilor de concurenta asigură anonimatul celor care  doresc sa comunice Consiliului Concurentei informatii referitoare la activitatile de tip cartel ale unor companii.

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS