Confidenţialitate

Consiliul General al Capitalei va aproba dizolvarea companiilor municipale care se ocupă de parcuri | AUDIO

Consiliul General al Capitalei va aproba astăzi dizolvarea companiilor municipale care se ocupă de parcuri, companii înfiinţate de fosta administraţie şi care nu s-au dovedit a fi eficiente.

Transferul ELCEN către Termoenergetica şi  aprobarea unui plan de management al deşeurilor sunt alte proiectele ce vor fi dezbătute de consilierii din Bucureşti.

Consilierii generali ai Capitalei vor supune la vot proiectul ce prevede dizolvarea Companiei Parcuri şi Grădini şi a Companiei  Municipale Întreţinerea Arborilor, dar până la desfiinţarea propriu-zisă a acestora va mai trece timp. De aceea, Consiliul General va da un vot şi pentru ca instituţia care se ocupă de parcuri să nu mai aibă exclusivitate în ceea ce priveşte întreţinerea şi amenajarea parcurilor. În plus, tarifele practicate de compania de parcuri vor fi reduse, în medie, cu 20 la sută. Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, amintea recent de preţurile exagerat de mari practicate de această companie.

”Nu e posibil ca pe piață tuns iarba și strâns iarba să coste 40 de bani și la compania de Parcuri tunsul să coste un leu și strânsul tot un leu. Adică doi lei, față de 40 de bani”.

Pentru ca bucureştenii să nu mai aibă probleme cu apa caldă şi căldura din cauza neînţelegerilor privind plata unor datorii, Consiliul General al Capitalei va face primele demersuri astfel încât Compania Termoenergetica să preia producătorul de energie temică ELCEN. Pentru că nu are bani ca să achiziţioneze ELCEN, evaluat  la peste 1 miliard de lei, municipalitatea solicită Guvernului să fie de acord cu creşterea gradului de îndatorare.

Un alt proiect aflat pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General al Capitalei se referă la un plan de management al deşeurilor până în 2025. Acesta prevede investiţii pentru colectarea selectivă a deşeurilor şi staţii de compostare, sortare şi tratare a deşeurilor.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Florentina Mihăiță

FOTO: INQUAM/Octav Ganea