Confidenţialitate

Consiliul de Securitate Națională al Poloniei se reunește din nou, după explozia unei rachete aproape de granița cu Ucraina

O nouă reuniune miercuri a Consiliului de Securitate Națională al Poloniei, după explozia de marți de la fermă aflată aproape de granița cu Ucraina, care a dus la două decese.

Întâlnirea e programată de la ora 13.00, pe fondul îngrijorărilor că s-ar putea extinde conflictul și în țările învecinate.

Consiliul de securitate polonez s-a reunit prima dată marți seară, iar președintele Poloniei a spus ulterior că țara nu are dovezi concrete care să arate cine a tras racheta.

Potrivit unor oficiali americani, citați de agenția Associated Press, concluziile inițiale sugerează că racheta care a lovit Polonia a fost trasă de forțele ucrainene asupra unei rachete rusești care se apropia.

Preşedintele SUA a spus, miercuri, că este “puţin probabil” ca rachetele care au ucis două persoane în Polonia, la granița cu Ucraina, să fi fost lansate din Rusia.

Joe Biden a promis Varșoviei sprijin în anchetă, relatează BBC.

„Există informaţii preliminare care contestă acest lucru”, le-a declarat Joe Biden reporterilor când a fost întrebat dacă rachetele au fost lansate din Rusia.

Foto: Twitter / Faytuks

Citește și: Racheta care a lovit Polonia ar fi fost trasă de forțele ucrainene asupra unei rachete rusești, potrivit unor concluzii preliminare