Consiliul Concurenței ar putea investiga din nou industria farmaceutică

Consiliul Concurenţei ar putea investiga iar sectorul de producţie şi comercializare a medicamentelor, un sector predispus neregulilor şi încălcării normelor de concurenţă, a declarat pentru News.ro preşedintele instituţiei, Bogdan Chiriţoiu.

Un domeniu în care am putea avea o nouă investigaţie este cea a produselor farmaceutice, a medicamentelor. Nu am primit sesizări, lucrăm cu informaţiile strânse de noi în ultimii doi ani în cadrul analizei sectoaiale derulate pe această piaţă şi s-ar putea să existe o altă investigaţie în perioada următoare”, a declarat pentru News.ro preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu.

Chiriţoiu spune că, de multe ori, investigaţiile autorităţii de concurenţă sunt declanşate ca urmare a indiciilor rezultate în urma analizelor sectoriale.

În acest an, am finalizat noua analiză a sectorului farmaceutic şi am făcut o serie de recomandări Guvernului. Ceea ce mă bucură este faptul că sistemul care a fost pus la punct de Ministerul Sănătăţii în acest an pentru a face faţă penuriei de medicamente înglobează multe din recomandările noastre. Dacă apar şi indicii de comportamente anticoncurenţiale, dincolo de disfuncţionalităţile legate de lege, vom deschide o investigaţie”, a precizat preşedintele Consiliului Concurenţei.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS