Consiliul Concurenței a deschis o anchetă pe piața contoarelor electrice

Consiliul Concurenței suspectează firmele de pe piața contoarelor electrice și echipamentelor conexe că s-au înțeles între ele în ceea ce privește atribuirea contractelor. Astfel, instituția a declanșat din oficiu o investigație.

Președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu, a declrata că există suspiciuni în ceea ce privește licitațiile… companiile din domeniu s-ar fi înțeles între ele și și-ar fi împărțit contracetele, stabilinind dinainte câștigătorii licitațiilor.

Sunt vizate firmele AEM, Electromagnetica, Elster Rometrics, Energobit şi Landis+Gyr A. care au participat la licitațiile organizate în perioada 2011-2015 de Electrica SA, E.ON, Enel şi CEZ pentru atribuirea contractelor de furnizare a contoarelor electrice şi echipamentelor conexe de măsurare a energiei electrice.

Până acum, au avut loc inspecții neanunțate la sediile firmelor suspectate, dar și ale operatorilor de distribuţie a energiei electrice, de unde au fost ridicate documente. Reprezentanții autorității de concurență au menționat însă că aceste inspecții sunt doar o fază preliminare și nu reprezintă o antepronunţare în ceea ce priveşte vinovăţia întreprinderilor investigate.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS