Confidenţialitate

Consiliul Concurenţei a amendat 11 companii active pe piaţa repartitoarelor pentru încălzire

Cele 11 companii au fost sancționate cu amenzi în valoare totală de 3,67 milioane lei pentru încheierea unor înţelegeri anticoncurenţiale pe piaţa exploatării repartitoarelor de costuri pentru încălzire.

S-a constatat că Ista România, Techem și Elsaco Brunata, alături de alte firme partenere, s-au înţeles să îşi împartă piaţa, respectiv localităţile în care ofereau serviciile şi au fixat tarifele aferente.

„La înţelegerea de împărţire a pieţei naţionale a serviciilor de exploatare a repartitoarelor de costuri pentru încălzire a participat, pentru o perioada limitată, de aproape un an, şi compania Elsaco Electronic”, arată un comunicat emis joi de autoritatea de concurenţă.

În acest fel, consumatorilor li s-a restrâns posibilitatea de a alege furnizorul, plătind, în acelaşi timp, tarife mai mari pentru serviciile prestate de aceste companii.

În cadrul aceleiaşi investigaţii, Consiliul Concurenţei a constatat existenţa unei înţelegeri, pentru fixarea tarifului aferent serviciului de exploatare a repartitoarelor, între companiile Elsaco Brunata şi Techem Energy Services, pe de-o parte şi şapte parteneri ai acestora, pe de altă parte.

„Astfel, stabilirea tarifelor a vizat eliminarea concurenţei prin preţ şi creşterea tarifelor practicate în raport cu clienţii finali”, mai informează instituţia.

Companiile Ista Romania şi Elsaco Brunata au recunoscut participarea la înţelegerea anticoncurenţială şi au beneficiat de o reducere a amenzii de 15%.

 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.