Consiliul ASF: Comisiile de specialitate îi audiază pe candidați

Comisiile de specialitate din Camera Deputaţilor şi Senat urmează să îi audieze, marţi, începând cu ora 10.00, pe candidaţii înscrişi pentru a ocupa locuri în Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară.

Comisiile pentru buget şi Comisiile economice îi audiază pe candidaţii propuşi să ocupe funcţii în Consiliul ASF. Conform regulamentului, partidele politice sunt cele care fac propuneri pentru cele nouă posturi din conducerea ASF, notează Agerpres.

Printre propunerile cunoscute până acum se numără actualul preşedinte al ASF, Leonardo Badea, şi vicepremierul Viorel Ştefan.

Vicepremierul Viorel Ştefan a precizat săptămâna trecută că şi-a depus candidatura pentru această funcţie.

„Nu este o noutate că mi-am depus candidatura pentru preşedinţia ASF”, a spus Ştefan la Palatul Parlamentului, întrebat dacă va rămâne în Guvern.

El a menţionat că dacă nu va fi numit preşedinte al ASF, rămâne parlamentar.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat luni, după şedinţa Comitetului Executiv Naţional, că personal îl susţine pe viceprim-ministrul Viorel Ştefan pentru această funcţie, dar că membrii CEx i-au atras atenţia asupra faptului că lui Leonardo Badea i s-a promis susţinere la ASF şi după interimat.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS