Consilierul primarului Capitalei, reținut de DNA pentru mită – Ar trebui să își dea Oprescu demisia?

Așa cum ați aflat de la știri, procurorii DNA l-au prins aseară în flagrant delict pe Solomon Wigler, consilierul personal al lui Sorin Oprescu, primarul Capitalei, cu o șpagă de 25 de mii de euro. Suma reprezintă doar o tranșă dintr-un total 230 de mii de euro, din care consilierul lui Oprescu a primit deja până acum 150 de mii de euro, pentru influențarea primarului dar și a consilierilor generali.

Banii aveau drept scop aprobarea unor planuri urbanistice zonale, ce aprobă construirea unor hipermarketuri pe teritoriul municipiului București. Deși există indicii puternice privind identitatea rețelei de hipermarketuri care a beneficiat de aceste aprobări, prefer deocamdată să nu îi dau numele pentru că oricum, este neclar la această oră dacă în afacerea de corupție este implicată rețeaua sau doar constructorul contractat pentru ridicarea hipermarcheturilor.

Fondul problemei este oricum altul, iar comunicatul DNA descrie o activitate de corupție continuată, întinsă pe cel puțin ultimii trei ani, flagrantul de aseară fiind doar momentul ales de procurori pentru a pune capăt acestor practici. Se precizează de asemenea faptul că în această perioadă Serviciul Român de Informații a monitorizat activitatea infracțională din Primăria Capitalei, dar din comunicat nu reiese sub nicio formă implicarea primarului Sorin Oprescu.

Și totuși, aceasta este întrebarea ce mă frământă  pe mine, bănuiesc și pe dumneavoastră,  căci Solomon Wigler este pentru Sorin Oprescu cam ce era Tudor Buzatu pentru Elena Udrea – prieten apropiat, comisionar și chiar administrator al unor bunuri pe care primarul le are.

Primarul General al Capitalei este, să știți, un demnitar mai puternic decât mulți dintre miniștri guvernului Ponta, are pe mână o mică avere și de aceea astăzi nu facem o discuție cu și despre bucureșteni ci una la care vă invit să participați indiferent în ce colț de țară vă aflați.

Precizez încă o dată faptul că din comunicatul DNA nu reiese că Sorin Oprescu ar fi fost implicat sau ar fi știut de acțiunile consilierului și prietenului său, în această dimineață Oprescu l-a și suspendat din funcție, dar întrebarea mea pentru dumneavoastră este dacă Primarul General ar trebui să își asume printr-o demisie cel puțin responsabilitatea patronajului inconștient al unui cuib uriaș de corupție în primăria capitalei.

Puteţi asculta LIVE România în Direct şi online, la adresa www.europafm.ro/live. Moise Guran vă invită să vă exprimaţi opinia şi să o faceţi auzită în întreaga ţară sunând la numărul de telefon 0372.069.599.