Consilierii judeteni clujeni au decis astazi delegarea atributiilor de presedinte al institutiei catre vicepresedintele Vakar Istvan din partea UDMR

Decizia vine după ce săptămâna trecută preşedintele Horea Uioreanu a fost suspendat din funcţie din cauză că a fost arestat preventiv într-un dosar de corupţie.

Aleşii judeţeni s-au întâlnit în şedinţă extraordinară pentru două proiecte care vizau preluarea de către unul dintre vicepreşedinţi a atribuţiilor de preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, aceasta pentru ca activitatea instituţiei să fie deblocată.

Au fost nominalizaţi ambii vicepreşedinţi, atât Ioan Oleleu de la PSD cât şi Vakar Istvan de la UDMR. Acesta din urmă a obţinut votul majorităţii, ca urmare a reconfigurării alianţelor politice din cadrul Consiliului Judeţean Cluj. În prezent majoritatea este deţinută de alianţa PNL, PDL şi UDMR.

Vakar Istvan va exercita atribuţiile de preşedinte doar până săptămâna viitoare când va fi convocată o şedinţă ordinară. Atunci liberalii îl vor nominaliza pe consilierul judeţean Mihai Seplecan să preia funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, iar PSD ar urma să îşi piardă poziţia de vicepreşedinte pe care o deţine în prezent, aceasta urmând să revină unui consilier PDL.