Confidenţialitate

Consilierii Capitalei au ajuns la un acord cu privire la votarea bugetului, mai mic cu un miliard de lei

Consilierii municipali s-au înțeles în privința votării bugetului Capitalei, anunță într-o postare pe Facebook edilul Nicușor Dan, precum și viceprimarul Horia Tomescu.

În urma discuției avute joi seară cu primarul Nicușor Dan, co-președinții USR PLUS București vor propune aprobarea de către consilierii alianței a noii variante de buget, redus cu un miliard de lei.

Şi în această variantă, bugetul rămâne unul nerealist,  spune viceprimarul.

Vă reamintim, la ultima ședință a Consiliului General, bugetul propus de Nicușor Dan a fost respins; consilierii de la USR PLUS anunțaseră că nu îl votează.

„Discuțiile de joi seară privind bugetul Capitalei au înregistrat progresele sperate. Am convenit o serie de ajustări la proiectul de buget, ajungând astfel la o formă acceptată de toată lumea.

Sigur, nu e un buget perfect, dar e pasul necesar și corect pentru a începe investițiile în Capitală și pentru a elimina datoriile și problemele din perioada Firea-PSD.

Vom lucra împreună în continuare, inclusiv în perspectiva rectificării din a doua parte a anului, pentru a îmbunătăți abordarea în chestiunile bugetare.

Susțin de aceea sporirea solidarității în coaliție, dar și realism maxim în privința chestiunilor dificile.

Mulțumesc liderilor și reprezentanților USR PLUS, PNL și PMP pentru contribuția la găsirea unei soluții. E posibilă convocarea în următoarele ore a unei ședințe de Consiliu General, în care vom supune din nou la vot proiectul de buget, cu modificările agreate”, a scris Nicușor Dan pe Facebook.

Noua variantă agreată de PNL, USR PLUS și edilul general prevede un buget pentru București de aproape 5,8 miliarde de lei, mai mic cu aproape 1 miliard, în comparație cu bugetul respins săptămâna trecută.

Viceprimarul Capitalei (USR PLUS), Horia Tomescu,  scrie tot pe o rețea de socializare că majoritatea în Consiliul General nu funcționează cum trebuie și că angajamentele inițiale nu au fost respectate. Săptămâna viitoare vor avea loc noi întâlniri pentru a definitiva proiectele prioritare.