Confidenţialitate

Congresul PSD: Votul a început; Ecaterina Andronescu și Nicolae Banicioiu nu au fot lăsați să țină discursuri

La Congresul PSD, urmează să aibă loc alegeri pentru funcțiile de președinte executiv, secretar general și vicepreşedinți. Funcția lui Liviu Dragnea nu a fost pusă în discuție.

“În PSD nu mai este democrație“, a spus Ecaterinei Andronescu. Aceasta, Nicolae Bănicioiu și Cătălin Rădulescu s-au arătat revoltați că ei nu au fost lăsați să vorbească înainte de vot și să le prezinte delegaților ce obiective au.

Ecaterina Andronescu și Nicolae Bănicioiu anunțaseră că vor candida la Congresul extraordinar al partidului pentru funcţia de preşedinte executiv. Însă cu câteva momente înainte de începerea votului, atât Nicolae Bănicioiu, cât și Ecaterinei Andronescu au spus că se retrag din cursă, dezamăgiți de organizarea Congresului PSD.

“Am hotărât să plecăm, pentru că modul în care au fost gândite procedurile şi faptul că sunt pe poziţia 20 şi voturile deja s-au dat… ar fi absolut inutil. (…) M-am înscris pentru această candidatură, deşi prin suportul pe care preşedintele l-a dat doamnei Dăncilă era clar că şansele sunt minime sau deloc, dar pentru ideea de competiţie”, a spus Ecaterina Andronescu. 

Pe de altă parte, președintele comisiei de numărare a voturilor, Claudiu Manda, s-a arătat nemulțumit de răzgândirea unor candidați – pentru că buletinele de vot nu mai pot fi modificate.

Claudiu Manda a prezentat lista de candidaturi. Delegații au 172 cabine de vot, iar votul a început la ora 16 .