Confidenţialitate

Congresul PSD va avea loc pe 29 iunie

Liderii PSD au aprobat, cu majoritate de voturi, propunerea Vioricăi Dăncilă: Congresul PSD va avea loc pe 29 iunie.

În replică, Paul Stănescu a demisionat din funcţia de preşedinte executiv.

Președintele interimar PSD, Viorica Dăncilă, a anunțat, vineri, că Congresul pe care PSD îl va organiza pe 29 iunie trebuie să fie unul premergător desemnării candidatului la prezidențiale, precizând că social democrații iau în calcul și varianta unui prezidențiabil din afara partidului.

“Trebuie să ne pregătim pentru următoarele alegeri. Trebuie să stabilim mai multe lucruri. În primul rând, trebuie să modificăm statutul în ceea ce privește alegerea președintelui partidului. Doi, trebuie să venim cu un program politic. Trei, trebuie să venim cu modificări sau lucruri pe care le-am înțeles din aceste alegeri și pe care trebuie să le transpunem în programul nostru de guvernare. În altă ordine de idei, cred că trebuie să dăm legitimitate conducerii să-și asume rezultatul alegerilor prezidențiale, iar acest Congres trebuie să fie unul premergător desemnării candidatului la alegerile prezidențiale. De ce atât de repede? Pentru că timpul ne presează, după cum știtți, de pe 11 august, începem strângerea de semnături pentru candidatul la prezidențiale “, a declarat Viorica Dăncilă.

Întrebată când va fi al doilea Congres PSD pentru desemnarea candidatului la prezidențiale, Viorica Dăncilă a răspuns: “După ce vom termina cu sondajele. O să dăm drumul sondajelor, o să vedem ce colege, ce colegi vor să candideze la alegerile prezidențiale. În momentul în care vom avea persoana care corespunde profilului de candidat pe care-l doresc alegătorii și care stă bine în sondaje, atunci vom face acest lucru”.

Președintele interimar al PSD a fost chestionat, totodată, dacă social democrații iau în calcul desemnarea unui prezidențiabil din afara partidului, Viorica Dăncilă răspunzând pozitiv.