Confruntari – azi-noapte – la Buenos Aires, dupa finala Cupei Mondiale: 55 de persoane au fost ranite in urma luptelor cu fortele de ordine

Poliția a intervenit cu gaze lacirmogene și gloanțe de cauciuc.

Tristețe, bucurie și violență la Bueno Aires, a titrat după finală, agenția de știri France Presse. Orașul a devenit pentru ore bune o scenă cu reprezentații simultane. În ciuda înfrângerii, zeci de mii de fani au mers, catre obeliscul din Buenos Aires, loc tradițional unde sunt sărbătorite marile evenimente. Mulți au folosit focurile de artificii, tobele şi petardele pe care le aveau pregătite pentru un eventual triumf la Mondial. În timp ce artificiile marcau finalul Campionatului, incidentele erau în toi in capitala Argentinei. De supărare, suporterii fanatici au început să se bată cu forțele de ordine, spre care au aruncat cu pietre și cu alte obiecte.

Televiziunile din Argentina au prezentat imagini in care se vedeau persoane care furau diverse obiecte din mai multe imobile. Dintre cele 55 de persoane rănite, 15 sunt polițiști. Au fost reținuți aproximativ 80 de manifestanți.