Conf. univ. Dr. Emilian Popovici: În România epidemia a intrat în etapa de scădere progresivă | AUDIO

Până astăzi, 4 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 55.241 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

În pofida bilanțurilor zilnice ale epidemiei de Covid-19, care par îngrijorătoare, în România epidemia a intrat într-o etapă de scădere progresivă – spune, la Europa FM, medicul Emilian Popovici, vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie.

El a argumentat cu cifrele care arată scăderea numărului bazal de reproducere, adică numărul mediu de pacienți infectați de la un singur caz.

Astfel – susţine medicul – dacă numărul de reproducţie era în 10 iulie era 1,21, în prezent, a scăzut sub 1, pentru prima dată de la sfârșitul lunii mai.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Emilian Popovici spune că modul în care va evolua epidemia depinde în continuare de responsabilitate și de respectarea regulilor:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Analiza Conf. Univ Dr. Emilian Popovici vine după ce marți România înregistra încă două recorduri negative. Unul al internărilor la ATI și un altul al deceselor cauzate de Covid-19.

Autoritățile au anunțat marți cel mai mare număr de decese înregistrat într-un interval de 24 de ore din cauza Covid-19.

În intervalul 03.08.2020 (10:00) – 04.08.2020 (10:00) au fost înregistrate 48 de decese (31 bărbați și 17 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brăila, Brașov, Caraș-Severin, Dâmbovița, Galați, Harghita, Hunedoara, Maramureș, Mehedinți, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Vrancea, Ilfov și Municipiul București.

55.241 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19) au fost anuțate pe teritoriul României până acum, de la debutul pandemiei.

 

Grafic: graphs.ro

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS