Confidenţialitate

Conducerea militară a SJU Deva și-a încheiat misiunea

Echipa militară a Spitalului Județean de Urgență Deva a predat, joi,  conducerea unității sanitare unei echipe manageriale civile, anunță Ministerul Apărării.

În perioada deținerii conducerii militare, locotenen-colonelul medic Constantin Marinel Vlase a decis comasarea anumitor secții și regruparea acestora pe anumite paliere pentru eficientizarea circuitelor epidemiologice și a fluxului de pacienți.

De asemenea, au fost constituite stocuri de materiale sanitare și echipamente individuale de protecție, iar activitatea de distribuție a bunurilor materiale s-a executat eșalonat către secțiile spitalului. Totodată, au fost reconfigurate spațiile de depozitare a acestora pe categorii de bunuri și a fost efectuată instruirea personalului pe linia echipării/dezechipării echipamentelor de protecție individuală.

La preluarea conducerii unității medicale, în data de 8 aprilie, echipa managerială a dispus dezinfecția terminală în spațiile interioare și exterioare ale spitalului și configurarea circuitelor funcționale. În urma adoptării acestor măsuri, spitalul a devenit operațional, în data de 13 aprilie, și a avut capacitatea de a gestiona toate solicitările de internare a pacienților confirmați cu SARS-CoV-2, precizează MApN.

La momentul actual, nu mai sunt înregistrate cazuri de infectare în rândul personalului medical.

Începând cu data de 1 mai, numărul pacienților vindecați și externați a depășit constant numărul celor internați.