Confidenţialitate

Conducerea ASF dă explicații în Parlament despre falimentul City Insurance | AUDIO

Conducerea Autorității de Supraveghere Financiară este așteptată în Parlament pentru a da explicații privind falimentul firmei de asigurari auto, City Insurance.

La audieri au fost chemați și reprezentantii Biroului Asigurătorilor Auto, dar și cei ai transportatorilor și service-urilor. Totul in contextul in care de vineri, ASF i-a retras licenta de functionare companiei City Insurance, cea mai mare de pe piața pentru că nu a putut dovedi că deține capitalul necesar pentru a acoepri cheltuielile cu despăgubirile in caz de accident.

La ora 13.30 sunt asteptati in Parlament pentru o primă discuție în Comisia Economică a Senatului-conducerea ASF, institutie care vegheaza asupra piatei asiguratorilor auto. Membrii comisiei vor explicatii de ce s-a ajuns la situatia in care City Insurance, companie care avea cvea mai mare cota de piata pentru ca vindea RCA la cele mai mici preturi- e la un pas de  faliment, dupa ce i s-a retras licenta.

La discutiile din comisie au fost chemati si reprezentantii Biroului Asigurătorilor Auto, dar și ai service-urilor auto. Multe nu mai primeau dosare de daune in caz de accident daca soferii aveau asigurare la City Insurance, pentru ca nu primeau despagubirile.

Problema legata de incapacitatea de plata a companiei a fost reclamata de 2 ani de reprezentantii transportstorilor, spune la EFM, presedintele Vasile Stefanescu.

”Să răspundă solidar, material, civil sau penal, după caz, pentru această fraudă, acest Caritas care s-a perpetuat de ani de zile și noi l-am anunțat încă de acum doi ani de zile, am făcut toate diligențele necesare scrise, înregistrate la Parlamentul României”.

Mai mult, contactat de hotnews.ro, fostul presedinte al ASF, Misu Negritoiu, sustine ca in 2017 cand se afla la conducerea institutie, a retras autorizația conducerii societății, insa dupa plecarea sa nu s-a mai întâmplat nimic. Ba mai mult, același Consiliu a hotarit ca City poate activa pe piata auto in continuare, desi erau ridicate semne de intrebare.

Sa mai spunem ca, fostul vicepreședinte ASF, în mandatul căruia s-a decis este acum director general la FGA – fondul care va gestiona falimentul City.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Alexa Stănescu