Confidenţialitate

Condiții speciale pentru reluarea turneelor de tenis. Cel puțin 2 metri între spectatori

Federația Internațională de Tenis a stabilit ce măsuri ar trebui luate pentru desfășurarea, în condiții cât mai sigure, a turneelor de tenis, atunci când guvernele naționale vor permite acest lucru.

Fiecare jucător va avea propriul set de mingi, iar spectatorii vor sta la distanță de cel puțin 2 metri între ei.

Toți jucătorii de tenis ar urma să fie testați înaintea unui meci și pentru început, vor fi premise doar partidele la simplu și care neapărat se desfășoară în aer liber.

Strângerea de mâini la început de meci și îmbrățișările la sfârșitul întâlnirilor sunt interzise de Federația Internațională de Tenis, care mai propune ca jucătorii să nu se mai intersecteze atunci când schimbă terenul, ci să facă acest lucru trecând pe partea opusă a fileului.

Fiecare jucător va avea propriul set de mingi, care vor fi marcate, iar copiii de mingi vor purta mănuși de latex pe teren și măști de protecție în afara terenului.

Toate aceste cerințe permit doar reducerea riscului de infectare cu COVID-19, nicidecum eliminarea acestui risc, spun reprezentanții Federației Internaționale de Tenis, care precizează că în toate cazurile, vor prevala măsurile de protecție luate la nivel național.