Condamnari definitive in dosarul Posta Romana

Fostul director al Poștei Române, Mihail Toader și omul de afaceri Maricel Păcuraru au fost condamnați la câte 4 ani de închisoare cu executare, în dosarul privind polițele de asigurare pentru angajați. Decizia luată astăzi de Curtea de Apel București este definitivă

Procurorii DNA spun că în cursul anului 2006, fostul director al Poștei Române, Mihail Toader, împreună cu alți doi directori din cadrul companiei – Emanoil Lepădatu și Andrei Marinescu – ar fi încheiat 6 polițe de asigurare pentru angajați în caz de accident, boli profesionale și riscuri de sănătate, în urma cărora Poșta Română a fost păgubită cu peste 4 milioane de euro.

Banii ar fi ajuns în buzunarele acestora și ale unor intermediari, sub formă de comision de intermediere. Administratorii unor firme, Neculai Pintilie, Daniela Moisă, Lucian Beșchea ar fi primit astfel ilegal aproape 7 milioane de lei, la fel și omul de afaceri Maricel Păcuraru. Pentru a ascunde originea ilicită a acestora, banii au fost transferați către diverse persoane fizice sau juridice.

Fostul director al Poștei, Mihail Toader va petrece următorii 4 ani după gratii, fiind condamnat definitiv de Curtea de Apel București pentru abuz în serviciu contra intereselor publice. Aceeași pedeapsă a primit-o și omul de afaceri Maricel Păcuraru, iar ceilalți inculpați au fost condamnați și ei la pedepse cu închisoarea între 3 și 4 ani. Cei 8 trebuie să restituie Poștei Române 4 milioane de euro plus dobândă calculată până la plata efectivă a datoriei.

De menționat că prima instanță, Tribunalul București stabilise pedepse mult mai mari, tot cu executare, pentru cei 8 inculpați.