Confidenţialitate


Concursul “Enescu” 2022, la start


Concursul “Enescu” 2022, la start

Ediția 2022 a Concursului Internațional “George Enescu” debutează, duminică, la Ateneul Român din București.

În total, 34 de tineri muzicieni din întreaga lume s-au calificat în semifinalele competiției, la secțiunile Violoncel, Vioară și Pian. De asemenea, 22 de lucrări orchestrale și camerale vor intra în concurs la Secțiunea Compoziție, unde va fi acordat și un Premiu pentru Originalitate.

Programul Concursului include cinci recitaluri susţinute de artişti consacraţi, precum și concerte cu orchestră – Finalele pe Secțiuni (Violoncel, Vioară, Pian), desfășurate alături de Orchestra Filarmonicii „George Enescu”, unde trei dintre cei mai buni tineri muzicieni selectați de juriul de specialitate vor interpreta câte un concert integral, iar la finalul serii se va desemna câștigătorul competiției.

În cadrul semifinalelor, poate fi urmărită pas cu pas evoluția tinerilor muzicieni înscriși în Concurs, aceștia prezentând în fața juriului de specialitate și a publicului un număr vast de lucrări sub formă de recitaluri. Lucrările câștigătoare ale Secțiunii de Compoziție vor fi anunţate publicului pe 18 septembrie, odată cu câștigătorii Secțiunii de Pian.

Programul complet al concursului este disponibil online.

Dirijată de Ainars Rubikis, cu Valentin Şerban la, Jaemin Han la violoncel şi Yeon-Min Park la pian, Orchestra Filamornicii Enescu va susţine, duminică, concertul de gală al Concursului Internaţional „George Enescu”, care prezintă o premieră, „An Axe For The Frozen Sea” de Karlo Margetic, lucrare premiată la secţiunea compoziţie (categoria Muzică Simfonică) la ediţia precedentă a Concursului „George Enescu”.

Concertul este transmis live.

„Muzica speranţei/Music of Hope” este mesajul pe care ediția îl transmite.

Din program face parte şi Triplul concert pentru vioară, violoncel şi pian de Ludwig van Beethoven în interpretarea câştigătorilor ediţiilor anterioare, Valentin Şerban (vioară), Jaemin Han (violoncel) şi Yeon-Min Park (pian).

Concertul are loc cu casa închisă, biletele fiind vândute integral cu mai mult de o săptămână înainte de începerea evenimentului.

Seria recitalurilor extraordinare va începe la 7 septembrie, cu David Grimal (vioară) şi Itamar Golan (pian) ce vor interpreta lucrări de Maurice Ravel, Francis Poulenc, Sergei Prokofiev şi Igor Stravinsky.

Pe 9 septembrie, pe scena Ateneului Român urcă unul dintre membrii juriului la categoria vioară, concertmaestru al Filarmonicii din New York, Frank Huang, alături de violoncelistul Marcel Johannes Kits, laureat al Concursului Enescu, şi de pianista Angela Drăghicescu.

La data de 12 septembrie, publicul român are ocazia să asculte o lucrare deosebită, ”Variaţiunile Goldberg pentru trio de coarde” de Johann Sebastian Bach în interpretarea preşedintelui juriului la categoria vioară, Dmitry Sitkovetskyi alături de David Geringas (violoncel) şi Alexander Gordon (violă). Daria Parkhomenko, câştigătoare a Concursului Internaţional George Enescu în 2018 susţine un recital de pian în 14 septembrie, cu un program compus din lucrări de César Franck, Robert Schumann, George Enescu şi Sergei Rahmaninov.

Ultimul recital din programul ediţiei este programat pe 17 septembrie şi este susţinut de Nelson Goerner (pian) cu un program compus din balade de Chopin şi Suita Iberia de Isaac Albéniz.


Ultimele stiri
Reformarea companiilor de stat, parte din pachetul doi de măsuri prezentat de premierul Ilie Bolojan. Indicatori noi de…

Plan până în 2040, în dezbatere publică: București, capitala „verde” cu aer mai curat, transport eficient și reciclare…

Ministrul Energiei anunță că renunță la 20 la sută din salariul lunar. Bogdan Ivan le cere directorilor companiilor…

Costin Curelea a fost numit selecționer la naționala de fotbal U21 chiar de ziua lui | AUDIO

Coolinaria: Fructe coapte cu specialitati de branza ILE DE FRANCE – un aperitiv perfect pentru vara, elegant si…

Rata anuală a inflaţiei se apropie de 6 la sută | AUDIO

Sindicaliştii de la Apele Române protestează, vineri, în faţa Ministerului Mediului

Sindicatele din învățământ: Măsurile care vizează învăţământul preuniversitar vor conduce la haos

BUCUREȘTI: Caz confirmat de malarie

Greșeli frecvente vara: când lenjeria de pat din bumbac nu te salvează de căldură (P)



Abonează-te la notificări
Rămâi la curent cu ultimele știri și când nu ai site-ul deschis!
Acceptă notificările din fereastra ce apare, sau din bara de adresă a browserului tău.