Concursul Eurovision va fi transmis pentru prima dată în direct în Statele Unite

Concursul muzical Eurovision va fi transmis pentru prima dată în direct, în Statele Unite, prin Logo TV, canal al Viacom, a anunţat luni European Broadcasting Union, cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din lume, informează The Hollywood Reporter.

”Concursul muzical Eurovision devine acum un fenomen global”, a spus Jon Ola Sand, supervizor executiv al concursului.

Despre concursul Eurovision, jurnaliştii americani spun că este o competiţie cunoscută pentru momentele sale muzicale ”de prost gust”.

Logo, care este disponibil în aproximativ 50 de milioane de gospodării, va transmite finala celei de-a 61-a ediţii a Eurovision, care va avea loc pe 14 mai, începând cu ora 15.00. De asemenea, competiţia va fi transmisă online prin LogoTV.com, disponibil şi pe aplicaţie mobilă.

Concursul muzical Eurovision 2016 se va desfăşura la Stockholm, Suedia, după ce, anul trecut, Mans Zelmerlow a câştigat competiţia cu piesa ”Heroes”.

Semifinalele concursului se vor desfăşura pe 10 şi 12 mai. În finală vor participa douăzeci de finalişti şi reprezentanţi ai Franţei, Germaniei, Italiei, Spaniei şi Marii Britanii, precum şi cel al Suediei.

Eurovision 2016 va fi difuzat în 42 de ţări, precum China, Noua Zeelandă, Kazakhstan, Kosovo şi Portugalia, mai precizează The Hollywood Reporter.

Anul trecut, concursul a fost urmărit de aproximativ 200 de milioane de telespectatori din întreaga lume. Tema ediţiei de anul acesta este ”Come Together”.

Sistemul de votare la Eurovision a fost modificat anul trecut. Acum, va fi anunţat, mai întâi, votul juriului fiecărei ţări, apoi cel al telespectatorilor.

România nu mai are dreptul de a participa la Eurovision 2016, a anunţat, pe 22 aprilie, European Broadcasting Union (EBU), din cauza datoriilor neplătite de televiziunea publică.

Ca urmare a retragerii serviciilor de membru de la TVR, după neplata datoriilor, televiziunea nu va avea acces la semnalul transmis de la Stockholm, şi, astfel, nu va putea difuza Eurovision Song Contest 2016.

Televiziunea Română trebuia să plătească către EBU o datorie totală de 16 milioane de franci elveţieni.