Concursul Enescu, la final

Ediția din 2018 a Concursului „George Enescu”a ajuns la final.

În vârstă de 27 de ani, rusoaica Daria Parkhomenko este caștigatoarea Secțiunii Pian, după o finală în care a interpretat Concertul pentru pian si orchestra nr. 3 în re minor op.30 de Serghei Rahmaninov.

Pe locul al doilea s-a situat Daumants Liepins (Letonia), iar pe locul al treilea Alexander Panfilov (Rusia). Finaliștii au fost acompaniați de Orchestra Filarmonicii George Enescu, condusă de la pupitru de dirijorul Vassily Sinaisky. Trofeele Concursului Enescu 2018, oferite celor trei  muzicieni, sunt realizate din porțelan alb și poartă semnatura artistei Daniela Făiniș.

Premiul Constanta Erbiceanu (2500 de euro), oferit de Fundația Culturală Erbiceanu ,,celui mai valoros competitor român” i-a revenit lui Florian Mitrea.

În cadrul aceluiași eveniment, au fost anunțate premiile la Seciunea Compoziție. Alexandru-Stefan Murariu (Romania) a fost câștigătorul Sectiunii de Muzică Simfonică cu lucrarea „Concert pour clarinette et orchestre”. La Sectiunea Muzică de Cameră, a fost desemnat câștigător Jung Hoon Nam (Coreea de Sud) pentru lucrarea „Scattering for string quartet”.

Organizatorii subliniează că, la 60 de ani de la prima ediție, în plin an de sărbătorire a Centenarului și la 137 de ani de la nașterea compozitorului George Enescu, Concursul Internațional ce îi poartă numele a oferit publicului o experiență unic și a extins perspectivele culturale și educaționale într-un început de dezbatere despre felul în care muzica clasică poate transforma și construi o societate.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS

Articole Similare