Concurs de aruncat cu telefonul mobil, la Timişoara

Cei care vor să renunţe la telefoanele mobile vechi sau stricate sunt aşteptaţi, sâmbătă, la Muzeul Satului Bănăţean din Timişoara, să le doneze pentru a fi reciclate, iar banii să fie folosiţi într-o campanie de educaţie ecologică în şcoli. Tot atunci va avea loc un concurs de aruncat cu telefonul mobil cât mai departe.

Participanţii la acest concurs pot câştiga premii în valoare totală de peste 2.500 de euro. De asemenea, fiecare telefon donat în cadrul campaniei este înscris la o tombolă unde marele premiu este un smartphone.

Concurenţii vor fi împărţiţi în trei categorii: femei, bărbaţi şi copii sub 12 ani.

„Primul telefon se va arunca la ora 10.30. Fiecare participant are dreptul la două aruncări, freestyle. Înscrierile se fac începând cu ora 10.00”, potrivit unui comunicat de presă al organizatorilor.

Concursul încheie campania „Reciclează-ţi telefonul pentru educaţie”, care presupune colectarea telefoanelor mobile vechi şi degradate în vederea reciclării acestora.

Până în prezent, au fost colectate 1.000 de telefoane.

„Telefoanele mobile fac parte din categoria DEEE-urilor de mici dimensiuni şi trebuie colectate şi reciclate corect din raţiuni ce ţin de protejarea mediului înconjurător, de riscul pe care-l reprezintă potenţialul lor toxic, precum şi de protejarea resurselor naturale ale Pământului.

Gradul de reciclare al deşeurilor electrice este încă scăzut în România, normele europene de mediu preluate de legislaţia naţională în domeniu cer să fie atinsă norma de până la 4 kilograme/DEEE/locuitor în 2016, dar maximul înregistrat de la demararea aplicării legislaţiei privind gestionarea DEEE în România este de 1 kilogram/locuitor”, se mai arată în comunicat.

Fondurile strânse din reciclarea telefoanelor vor fi folosite pentru campania „Ore de Educaţie Ecologică în Şcolile din Timişoara”, care va începe în luna septembrie.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS